O IOAN ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

By IOAN | July 13, 2018

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου συμμετείχε και φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist ,με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης και τόπο διεξαγωγής την πανέμορφη Πέτρα Λέσβου.

Ο σχεδιασμός και πραγματοποίηση της αποστολής μας έγινε σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου, και προπονητής της αποστολής ήταν η Κυρία Παπαδάκη Όλγα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου.Στην αποστολή συμμετείχαν 4 αθλητές εκ των οποίων οι τρείς είναι αθλητές του Ομίλου μας Μαθιουδάκη Χαβάκη Ειρήνη,Μαστορής Ιωάννης,Σωκράτης Αυγουστινάτος.

Το πολυήμερο ταξίδι τους ξεκίνησε στις 03/07 από το Ηράκλειο και ολοκληρώθηκε στις 1107 με την επιστροφή τους .Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες στην αποστολή, καθώς είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τους αθλητές άλλων αποστολών και να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης πριν ριχτούν στην μάχη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι Ιστιοδρομίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 06/07 με άστατο καιρό , που διατηρήθηκε σε όλες τις ημέρες του αγώνα. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε 3 στόλους (2 για τα αγόρια και 1 για τα κορίτσια) και ρίχτηκαν στην μάχη για την διεκδίκηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.Μετά τις 2 πρώτες ημέρες οι 100 καλύτεροι βάση βαθμολογίας στα αγόρια συνολικά 183 συμμετέχοντες προκρίθηκαν στον ΧΡΥΣΌ ΣΤΌΛΟ (για την διεκδίκηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) και οι υπόλοιποι 83 στον ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟΛΟ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες τους για τις επόμενες 2 ημέρες .Ο όμιλός μας είχε από μία συμμετοχή σε κάθε στόλο με τον Αυγουστινάτο Σωκράτη στον ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΛΟ και ον Μαστορή Ιωάννη στον ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟΛΟ. Τα κορίτσια λόγω του αριθμού των συμμετοχών[100 συμμετοχές] αγωνίστηκαν σε έναν στόλο και τις 4 ήμερες των αγώνα. Συνολικά στα αγόρια πραγματοποιήθηκαν 10 Ιστιοδρομίες και στα κορίτσια 9 Ιστιοδρομίες. Όλοι οι αθλητές μας προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια έχοντας να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες.

Ο Σωκράτης συνεχίζοντας την πολύ καλή φετινή πορεία του προκρίθηκε στον ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΛΟ και κατετάγη στην 50η θέση ανάμεσα σε 183 αθλητές [αγόρια].Ο Γιάννης κατετάγη στην 151η θέση[183 αγόρια] και η Ειρήνη στην 72η θέση ανάμεσα σε 100 αθλήτριες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ευχαριστούμε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου και ιδιαίτερα την προπονήτρια Κυρία Όλγα Παπαδάκη και την έφορο τριγώνου Κυρία Μαρία Κοσκινοπούλου για την άψογη συνεργασία που είχαμε για τον σχεδιασμό και πραγματοποίηση της αποστολής. Η πραγματοποίηση κοινών αποστολών μεταξύ των ομίλων της Κρήτης και όχι μόνο ,έχει μόνο θετικά να προσφέρει άμιλλα, συνεργασία, δημιουργία ισχυρών δεσμών, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Όμιλος.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αθλητή μας Δημήτρη Μαθιουδάκη για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε για τις μετακινήσεις της αποστολής, και την συνοδεία των αθλητών μας όταν δεν βρισκόντουσαν στην θάλασσα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία στις σπουδές του ως φοιτητής.