Ο Ομιλος

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου (Ι.Ο.Α.Ν.) ιδρύθηκε το 1995 από μια παρέα ανθρώπων ερωτευμένων με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Κατ’ αρχήν δραστηριοποιήθηκε στην Ανοικτή Θάλασσα με τη δημιουργία Σχολών Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και με τη συμμετοχή σε αγώνες Ανοικτής Θάλασσας (διασυλλογικοί αγώνες, Rally Αιγαίου κ.α.) με τα σκάφη του CRISDI II και LADIES FIRST έχοντας αρκετές διακρίσεις. Δεν έφθανε όμως αυτό κι έτσι το 1999, το όνειρο των ανθρώπων του Ι.Ο.Α.Ν. για τη δημιουργία τμήματος Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για παιδιά από την ηλικία των 7 χρονών για σκάφη OPTIMIST και LASER έγινε πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος αρχίζει να πρωταγωνιστεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα J24 με το σκάφος ΕΥΝΙΚΗ κερδίζοντας από το 2000 μέχρι σήμερα 9 Πανελλήνια Πρωταθλήματα και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά. Τα σκάφη J24 του Ομίλου ANIMA και ΕΥΝΙΚΗ πρωταγωνιστούν όχι μόνο στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και των διασυλλογικών αγώνων αλλά και στις πρώτες θέσεις της Πανελλήνιας κατάταξης (RANKING LIST).

Απο το 1998 εως σήμερα ο Ι.ΟΑ.Ν έχει διοργανώσει με επιτυχία αγώνες σε συλλογικό, διασυλλογικό και ευρωπαικό επίπεδο. Οι προσπάθειες είναι διαρκείς έχοντας στόχους τη συνέχιση των ναυταθλητικών εκδηλώσεων, των επιτυχιών στους αγώνες Τριγώνου, την αύξηση των αθλούμενων παιδιών και επέκταση και διατήρηση των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ομίλου με Σχολές Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και Προπονητικά Camp.

Διοικητικό Συμβούλιο - Δομή του Ι.Ο.Α.Ν.

Όνομα Θέση Ηλ.Ταχυδρομείο
Δημήτρης Αλτσιαδης Πρόεδρος president@ioan.gr
Γιώργος Χούρδακης Αντιπρόεδρος vicepresident@ioan.gr
Δημήτρης Αναστασίου         Γενικός γραματέας secretary@ioan.gr
Φίλλιπος Μαστορής Ταμίας finance@ioan.gr
Νίκος Μαθιουδάκης ‘Εφορος Υλικού -
Μιχάλης Βασιλάκης ‘Εφορος Ανοικτής Θάλασσας -
Δημήτρης Μπούρας ‘Εφορος Τριγώνου -
Αυγουστινάτος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων     -