Αγωνας ΣΚΑΦΩΝ ΚΛΑΣΗΣ J24

By IOAN | September 18, 2022

Με τον καλύτερο τρόπο και με πρωτιά επανήλθε στο χώρο της Ελληνικής ιστιοπλοΐας και συγκεκριμένα αυτόν της κλάσης J24 το σκάφος «ΕΥΝΙΚΗ» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου,

συμμετέχοντας στον Open Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα J24 ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τον κόλπο του Θερμαϊκού, από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J/24, υπό την αιγίδα της ΕΙΟ.

Το αποτέλεσμα ασφαλώς και ήταν εξαιρετικό όταν άλλωστε πρόκειται για μια νίκη μεταξύ των κορυφαίων σκαφών της κλάσης, με δεδομένη την πολύμηνη αποχή από τη δράση και με νέα σύνθεση στο πλήρωμα του. Έδειξε πως έχει όλες τις δυνατότητες να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγχώριες, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Ήταν ένας σημαντικός αγώνας από πολλές απόψεις για το «ΕΥΝΙΚΗ» και κριτήριο για την εξέλιξη της αγωνιστικής σεζόν, με την συνεργασία των μελών του πληρώματος Δημήτρη Αλτσιάδη, Άνθιμο Νικολαΐδη, Μανόλη Γεροντή, Γιώργο Γωνιανάκη και Στάθη Παπαδόπουλο, να ήταν εξαιρετική, κάτι που κάνει να βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Στις τέσσερις κούρσες που έγιναν το Σάββατο, καθώς την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνουν ιστιοδρομίες, το «ΕΥΝΙΚΗ» σημείωσε μια 4η, μια 2η και δύο 1ες θέσεις που το έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του την «Ελληνική Αστυνομία», το «Aurora» και το «JMania».

Πλέον, με ανεβασμένη ψυχολογία και ηθικό, προετοιμάζονται για τους αγώνες που ακολουθούν.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη

  1. ΕΥΝΙΚΗ 8 (4-2-1-1)
  2. ΕΛ.ΑΣ 9 (1-3-2-3)
  3. Aurora 10 (2-1-3-4)
  4. JMania 13 (3-4-4-2)