ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

By IOAN | January 21, 2021

Το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου «ΑΙΟΛΟΣ» δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στην Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Κα Σοφία Μπεκατώρου και καταδικάζει απερίφραστα όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, αλλά και κάθε φαινόμενο σεξουαλικής και σωματικής παρενόχλησης ή βίας , φαινόμενα εκφοβισμού-bullying, και κάθε φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας που στοχεύει στην καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αφήνοντας ανεξίτηλα ψυχικά τραύματα σε όσους γίνονται παρά την θέληση τους αποδέκτες τέτοιων φαινομένων.

Δυστυχώς μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης πράξης που συνέβη στην Σοφία, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οικογένειας έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα ,αδικώντας τις καθημερινές ανιδιοτελείς και με πολύ όρεξη και μεράκι προσπάθειες, εκατοντάδων μελών Δ.Σ. σε όλη την Ελληνική Επικράτεια για να κρατήσουν ζωντανά τα κύτταρα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ,τους Ναυταθλητικούς Ομίλους.

Καλούμε το νυν Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. αλλά και αυτό που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές ,να ενεργοποιήσουν άμεσα όλους τους μηχανισμούς και τις δικλείδες ασφαλείας ,καθώς να δημιουργήσουν νέους όπου απαιτείται για την κάλυψη των κενών όπου υπάρχουν ,προκείμενου να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοια αποτρόπαια φαινόμενα καθώς και φαινόμενα εκφοβισμού-bullying, και κάθε φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας που στοχεύει στην καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων .

Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην προστασία των αθλητών και αθλητριών, στην ευγενή άμιλλα και στην δημιουργία των απαραίτητων διαδικασιών και υποδομών για την προστασία και άμεση στήριξη όσων αναφέρουν παρόμοια περιστατικά ,προκειμένου να μην ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Εκ του Δ.Σ.