Μια νεα «φουρνια» αθλητων-τριων προετοιαζεται για τον ΙΟΑΝ

By IOAN | July 10, 2020

Ενθαρρυντικό είναι το ξεκίνημα των μαθημάτων στα καλοκαιρινά τμήματα ιστιοπλοΐας του ΙΟΑΝ, έχοντας περάσει πλέον στη δεύτερη εβδομάδα από την έναρξή τους. Δεκαπέντε νέα παιδιά 6-13 ετών έχουν εγγραφεί αποτελώντας τα νεότερα μέλη του Ομίλου και με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για τη θάλασσα μαθαίνουν μέρα με την ημέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη από τον προπονητή Γιάννη Καλαμπαλίκη, το πώς να κυβερνούν μόνα τους το σκάφος και περιμένουν ακόμη περισσότερα, μιας και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Για τους λάτρεις της θάλασσας και των αθλημάτων της, ένα από τα αγαπημένα και πιο ωραία είναι η ιστιοπλοΐα και στον Άγιο Νικόλαο λόγω του ΙΟΑΝ, βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο από την πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά η οποία γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της πόλης και οι επιτυχίες είναι αρκετές για τον ΙΟΑΝ σε κάθε κατηγορία την οποία αγωνίζεται και σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχει. Το ότι έχει να κάνει με θάλασσα είναι μια ευχάριστη απασχόληση και μπορεί να «τραβήξει» εύκολα μικρές ηλικίες και όπως έχει αποδειχθεί, οι άνθρωποι του ΙΟΑΝ ξέρουν και έχουν τον τρόπο να κρατούν κοντά τα παιδιά.

Τα μάθημα τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου είναι πρωινά, με τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ, ξεκινούν με θεωρητικό κομμάτι εκτός νερού, γνωρίζοντας το σκάφος optimist με το οποίο ξεκινάει ένα παιδί την ενασχόλησή του με την ιστιοπλοΐα και στη συνέχεια επιβιβάζονται στο σκάφος του προπονητή έχοντας μαζί τους ορισμένα σκαφάκια optimist, τα οποία χρησιμοποιούν για το μάθημα-προπόνηση τους, οι οποίες γίνονται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι επίδοξοι μελλοντικοί ιστιοπλόοι, έχοντας αναπτύξει από την πρώτη στιγμή φιλίες και έχοντας γίνει μια όμορφη παρέα, απολαμβάνουν και διασκεδάζουν κάθε στιγμή του μαθήματος, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς μπορούν μόνοι τους να κουμαντάρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και όλα όσα χρειάζεται να κάνουν, με σημαντικό παράγοντα ασφαλώς στον οποίο πρέπει να υπολογίζουν να είναι ο άνεμος. Τα περισσότερα μαθήματα ολοκληρώνονται με μια βουτιά στο νερό, το οποίο λατρεύουν όλα τα παιδιά.

Οι άνθρωποι του ΙΟΑΝ σε μια καλοκαιρινή σεζόν που ξεκίνησε και εξελίσσεται περίεργα λόγω του κορονοϊού, μπορούν να είναι ικανοποιημένοι σε ένα βαθμό καθώς δεν «χάθηκε» η σεζόν και μια νέα «φουρνιά» αθλητών-τριών προετοιμάζεται για να συνεχίσει την παράδοση του Ομίλου. Είναι χαρούμενοι που έχουν την δυνατότητα και πάλι να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Αγιονικολιώτες.

Τα αγωνιστικά τμήματα του ΙΟΑΝ επίσης συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, αναμένοντας επίσημες αποφάσεις από την Ομοσπονδία σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων, πιθανότατα τον Αύγουστο.