ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP TOY ΙΟΑΝ

By IOAN | March 9, 2017

Προπονητικό Camp για την αγωνιστική ομάδα Optimist του ΙΟΑΝ 3 - 5 Μαρτίου με τον Βαγγέλη Ατζεμιάν και την συνεργασία του προπονητή του ΙΟΑΝ Ιωάννη Καλαμπαλίκη.

Υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου προπονητή Βαγγέλη Ατζεμιάν και σε συνεργασία με τον προπονητή του Ομίλου μας Ιωάννη Καλαμπαλίκη πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 03,04&05/03/2017 προπονητικό camp για την αγωνιστική ομάδα OPTIMIST με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μικρών ιστιοπλόων μας αλλά και την προετοιμασία τους για την την συμμετοχή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στην ΚΩ από τις 2303 έως τις 2603.

Στο camp συμμετείχαν όλοι οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας των OPTIMIST του ομίλου μας (Ειρήνη Μαθιουδάκη-Χαβάκη,Αθηνά-Μαρία Αναστασίου,Ιωάννης Μαστορής,Στέλιος Μασσάρος,Νέαρχος Αυγουστινάτος,Σωκράτης Αυγουστινάτος),καθώς και 3 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης (Οδυσσέας Γιακαμόζης,Παύλος Πιπεράκης,Αλέξανδρος Πιπεράκης).

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε όλη την διάρκεια του camp βοήθησαν στο να πραγματοποιηθούν όλα όσα είχαν σχεδιαστεί από τους 2 προπονητές.Οι αθλητές μας και ο προπονητής τους βίωσαν για πρώτη φορά την εμπειρία της προπόνησης σε επαγγελματικό επίπεδο που απαιτεί υψηλά επίπεδα αντοχής και συγκέντρωσης. Η προπόνηση περιλάμβανε πολλές ώρες μέσα στην θάλλασα αλλά και θεωρία όπου με την χρήση οπτικοαουστικών μέσων παρουσιάζονταν όλα τα σημεία που έπρεπε να επικεντρωθούν οι αθλητές για να τα βελτιώσουν. Στην θάλλασα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική και στην διόρθωση του χειρισμού και της θέσης του αθλητή μέσα στο σκάφος. Όλοι οι αθλητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία βελτιώνοντας καθημερινά την απόδοση τους. Άλλωστε η δίψα και η διάθεση τους για να μάθουν από έναν από τους κορυφαίους προπονητές της κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνούσαν κάθε αίσθημα σωματικής κούρασης.

Ο κύριος Ατζεμιάν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προπονητών στην κατηγορία των OPTIMIST σε παγκόσμιο επίπεδο,και τα τελευταία 5 χρόνια είναι προπονητής της Εθνικής Αγγλίας και προπονητής σε Αγγλικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο.Οι γνώσεις του είναι ανεξάντλητες και η μεταδοτικότητα του εξαιρετική,δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον συνεργασίας προπονητή-αθλητή.Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική συνεργασία μας,πριν,κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του camp. Άλλωστε είναι επιθυμία και των δυο πλευρών αυτή η συνεργασία να έχει συνέχεια.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους αθλητές που ήρθαν από την Αθήνα καθώς και τις οικογένειες των αθλητών μας Μαστορή Ιωάννη και Στέλλιου Μασσάρου που τους φιλοξένησαν με μεγάλη χαρά στις κατοικίες τους.Επίσης να ευχαριστήσουμε το μέλος του Δ.Σ. κύριο Φίλιππα Μαστορή για την δωρεάν διαμονή που πρόσφερε στο ξενοδοχείο του για τον κύριο Ατζεμιάν καθώς και τον κύριο Μανώλη Μασσάρο που διέθεσε το φουσκωτο του για να πραγματοποιηθεί η προπόνηση των αρχάριων.Φυσικά να ευχαριστήσουμε και όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτού του camp.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας ANEK LINES-SUPERFAST FERRIES που μας προσφέρει μέσα από την χορηγία του σημαντική βοήθεια στις μετακινήσεις των αθλητών μας

Επόμενος μεγάλος σταθμός για την αγωνιστική μας ομάδα OPTIMIST και LASER 4.7 η συμμετοχή τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης με στόχο την κατάκτηση μιας από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες πρόκρισης για την συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων των αντίστοιχων κατηγοριών.