ΛΑΤΩ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

By IOAN | September 18, 2018

Από τον Κόλπο του Μεραμπέλου ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για τους ιστιοπλόους του Ομίλου μας και των υπολοίπων Ομίλων της Κρήτης. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου «ΑΙΟΛΟΣ» ,σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με συνδιοργανωτές την Δ.Α.Ε.Α.Ν. και τον Π.Α.Ο.Δ.ΑΝ., διοργάνωσε με επιτυχία τον 1ο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της νέα; Αγωνιστικής χρονιάς, για σκάφη Optimist,Laser 4.7,Laser RDL με την ονομασία «ΛΑΤΩ 2018» στις 15&16/09/2018.

Με την συμμετοχή 18 αθλητών στην κατηγορία Laser 4.7(από τις πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών] και 13 αθλητών στην κατηγορία Optimist(οι 8 αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου), οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 1509 στην εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Α.Ν. στην Μαρίνα Ε.Ο.Τ. και αφού έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες από την Πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα Κυρία Ρούλα Φλουρή και τον Πρόεδρο Επιτροπής Ενστάσεων Κύριο Σταύρο Σμυρλή, ξεκίνησαν τις Ιστιοδρομίες της 1ής Ημέρας.

Οι Αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου που πήραν μέρος ανά κατηγορία:

Κατηγορία Optimist: Μαθιουδάκη Χαβάκη Ειρήνη, Μαστορής Ιωάννης,Μασσάρος Στυλιανός, Αυγουστινάτος Σωκράτης,Μαστοράκης Νικήτας και με 1η συμμετοχή σε αγώνα: Πάγκαλος Ευθύμιος,Πάγκαλός Νικόλαος,Τερζάκης Ανδρέας.

Κατηγορία Laser 4.7:Αναστασίου Αθηνά Μαρία,Μασσάρος Ελευθέριος,Αυγουστινάτος Νέαρχος

Οι Όμιλοι που δήλωσαν παρών στον 1ο αγώνα της χρονιάς ήταν οι: Ναυτικός Όμιλος Χανίων, Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου «ΑΙΟΛΟΣ».Η συμμετοχή σε αγώνες μετά από πολύ καιρό του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου ,ήταν από τις πιο ευχάριστες στιγμές αφού μεγαλώνει η οικογένεια των αθλητών Τριγώνου της Κρήτης. Ένα σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ,εμπόδισε τον Ναυτικό Όμιλο Σητείας να δώσει το παρών.

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες (σταθερός άνεμος 13-14 knots) πραγματοποιήθηκαν οι 3 ιστιοδρομίες της 1ης ημέρας με πολύ καλά αποτελέσματα για τους Ιστιοπλόους του Ι.Ο.Α.Ν.. Την 2η ημέρα οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν κυρίως τους πιο άπειρους αθλητές καθώς οι ταχύτητα του ανέμου ήταν 20-22 knots.Οι γενικά εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν να ολοκληρωθούν και οι 6 ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Στις πολλές ευχάριστες στιγμές καταγράφεται και η παρουσία του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κυρίου Αντώνη Μπουγιούρη ,ο οποίος με πολύ μεγάλη χαρά, άκουσε τις απορίες και μοιράστηκε της γνώσεις του με του αθλητές των Laser 4.7

Τα αποτελέσματα των αθλητών μας ανά κατηγορία:

Κατηγορία Optimist:
  • 1η θέση Αυγουστινάτος Σωκράτης
  • 2η θέση Μαθιουδάκη Χαβάκη Ειρήνη
  • 3η θέση Μαστορής Ιωάννης
  • 4η θέση Μασσάρος Στυλιανός
  • 8η θέση Πάγκαλος Νικόλαος
  • 10η θέση Πάγκαλος Ευθύμιος
  • 12η θέση Τερζάκης Ανδρέας
Κατηγορία Optimist 11χρονα:
  • 1η θέση Μαστοράκης Νικήτας
Κατηγορία Laser 4.7:
  • 5η θέση Μασσαρος Ελευθέριος
  • 8η θέση Αυγουστινάτος Νέαρχος
  • 9η θέση Αναστασίου Αθηνά Μαρία (1η συμμετοχή σε αγώνα Laser 4.7).

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες Ομίλους και Αθλητές που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους αθλητές του Ομίλου μας να συνεχίζουν το πρόγραμμα προπονήσεων και να προετοιμάζονται για ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό δίμηνο Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου με 4 έως τώρα προγραμματισμένους αγώνες.

Το Δ.Σ. του Ι.Ο.Α.Ν. «ΑΙΟΛΟΣ» ,συγχαίρει όλους τους αθλητές για την αγωνιστικότητα και το ήθος τους.Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ομαλή πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του αγώνα και ιδιαίτερα:

  • Την Δ.Α.Ε.Α.Ν και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. που δείχνουν πάντα εμπράκτως την στήριξή τους.
  • Τους τοπικούς επαγγελματίες «ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΓΑΝΤΖΗ», «ΚΑΒΑ ΛΟΥΚΑΚΗ» , «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΑΡΚΕΤ / ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ Μ.-ΑΤΣΑΛΗΣ Α.» για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας ; «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΤΟΛΗ» και «ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ»
  • Τις Μαμάδες των αθλητών που βοήθησαν στην ετοιμασία των lunch box και ετοίμασαν φαγητά για τον μπουφέ.

Τέλος όλα τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα με ασφάλεια.

Τελικά Αποτελέσματα Αγώνα Optimist

Τελικά Αποτελέσματα Αγώνα Laser