Κυπελλο Κρητης «Αριαδνη 2017»

By IOAN | November 18, 2017

Στο 10o Κύπελλο Κρήτης «Αριάδνη 2017» που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου το Σάββατο 1111 και την Κυριακή 1211 συμμετείχαν οι Ιστιοπλόοι των αγωνιστικών ομάδων Optimist και Laser του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου Ι.Ο.Α.Ν. «Αίολος».

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου συμμετείχε με συνολικά 8 Ιστιοπλόους (6 στην κατηγορία των Optimist και 2 στην κατηγορία των Laser), οι οποίοι ήταν οι ακόλουθοι.

  • Optimist: Μαστορής Ιωάννης, Αναστασίου Αθηνά Μαρία, Μασσάρος Στυλιανός, Μαθιουδάκη Χαβάκη Ειρήνη, Αυγουστινάτος Σωκράτης, Μαστοράκης Νικήτας.
  • Laser 4.7: Αυγουστινάτος Νέαρχος, Μασσάρος Ελευθέριος.

Όλοι οι αθλητές του Ομίλου μας είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας την συνεχή ανοδική τους πορεία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεργασία μας με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής Ομάδας, κύριο Ευάγγελο Ατζεμιάν για την κατηγορία των Optimist και με τον κύριο Κώστα Χανιώτη για την κατηγορία των Laser 4.7.

Με την συμμετοχή 43 Ιστιοπλόων στην κατηγορία Optimist και 16 στην κατηγορία Laser 4.7 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1111 η έναρξη των ιστιοδρομιών. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλές στην 1η και 2η ιστιοδρομία, με τον άνεμο να εξασθενεί και να αλλάζει στην 3η και τελευταία Ιστιοδρομία για την πρώτη ημέρα. Την Κυριακή 1211 οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, βοηθώντας να γίνουν 4 Ιστιοδρομίες, με τους ιστιοπλόους του Ι.Ο.Α.Ν. να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδιπλώνοντας στο καταγάλανο «χαλί» τις πολύ μεγάλες ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτουν.

Τα τελικά αποτελέσματα δικαίωσαν απόλυτα τις προσπάθειες των ιστιοπλόων μας, γεμίζοντας τους χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση για το μέλλον αφού στην πρώτη δεκάδα της Γενικής Κατάταξης των Optimist υπάρχουν πέντε (5) Ιστιοπλόοι του Ομίλου μας (Μασσάρος Στυλιανός 5ος, Μαστορής Ιωάννης 6ος, Αυγουστινάτος Σωκράτης 7ος, Αναστασίου Αθηνά Μαρία 8η, Μαθιουδάκη Χαβάκη Ειρήνη 10η).

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μαστοράκη Νικήτα, ο οποίος στην 2η συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα κατετάγη 21ος. Επίσης στην 3η μόλις συμμετοχή τους σε επίσημο αγώνα στην κατηγορία των Laser 4.7, ο Αυγουστινάτος Νέαρχος ήταν 6ος και ο Μασσάρος Ελευθέριος 8ος σε σύνολο 16 αθλητών.

Στην τελετή λήξης και απονομής η οποία έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Κυρίου Α.Δημητρακοπούλου και της Αντιπροέδρου Κυρίας Α.Αναστασίου, βραβεύθηκαν οι αθλητές μας: Μασσάρος Στυλιανός: 3ος στην κατηγορά Optimist Αγόρια, Αναστασίου Αθηνά Μαρία: 3η στην κατηγορία Optimist Κορίτσια.

Το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου συγχαίρει όλους τους αθλητές και τον Προπονητή τους για τα πολύ καλά αποτελέσματα τους.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Δ.Σ. και τους Γονείς που για μια ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προετοιμασία, οργάνωση και πραγματοποίηση της αποστολής χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, διαμορφώνοντας ιδανικό κλίμα και συνθήκες για την προετοιμασία των Ιστιοπλόων μας.