ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

By IOAN | March 30, 2017

Η Αγωνιστική ομάδα OPTIMIST και LASER 4.7 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που έλαβε χώρα στο όμορφο νησί της ΚΩ από τις 2303 έως τις 26/03/2017.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι αθλητές:

  • OPTIMIST:-Ειρήνη Μαθιουδάκη- Χαβάκη,Αθηνά-Μαρία Αναστασίου,Ιωάννης Μαστορής,Στυλιανός Μασσάρος,Νέαρχος Αυγουστινάτος,Σωκράτης Αυγουστινάτος
  • LASER 4.7 – Αναστασία Τζανίδη,Ελένη Τζανίδη-

  • Προπονητής:Ιωάννης Καλαμπαλίκης και ο Αναστασίου Δημήτρης Γεν.Γρ.Ι.Ο.Α.Ν. ως Συνοδός/Αρχηγός Αποστολής.

  • Επίσης ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή οι γονείς και μέλη του Δ.Σ.:Μαθιουδάκης Νικόλαος Έφορος Υλικού, Μαστορής Ιωάννης Ταμίας,Αυγουστινάτος Γεώργιος Υπευθ.Δημ.Σχέσεων και η Δέσποινα Κληματσίδα Γονέας.

Ο εξοπλισμός των Αθλητών στάλθηκε στην ΚΩ μέσω θαλλάσης στις 21/03/2017 [ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΩ] και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές των ομίλων Ι.Ο.Χ.-Ν.Ο.Χ. και Ν.Ο.Γ.Κ. για την πολύτιμη βοήθεια τους κατά την μεταφορά των 2 τρειλερ του ομίλου. Η αποστολή των αθλητών και συνοδών ταξίδεψε για πρώτη φορά αεροπορικώς για τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων,κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας.Η αναχώρηση της αποστολής με απευθείας πτήση για ΚΩ έγινε στις 2303 από το ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚ.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ με αεροπλάνο της SKY EXPRESS .

Φθάνοντας στην ΚΩ η αποστολή μεταφέρθηκε με ναυλωμένο πούλμαν στο ξενοδοχείο και αφού οι αθλητές τακτοποίησαν τις αποσκευές στα δωμάτια τους αναχώρησαν για τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου ΚΩ όπου και έγινε εκφόρτωση του εξοπλισμού και μια πρώτη αναγνωριστική επαφή με τον χώρο διεξαγωγής των αγώνων.Με την δύση του ήλιου η αποστολή αναχώρησε για το ξενοδοχείο για ολιγόωρη ανάπαυση έως την ώρα του δείπνου.Να σημειώσω ότι η διαμονή με πρωινό και βραδινό ήταν δωρεάν για τους αθλητές και τον προπονητή τους.

Την επόμενη ημέρα από πολύ νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία για την πρώτη ημέρα των Ιστιοδρομιών.Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές και βοήθησαν να γίνουν 4 Ιστιοδρομίες.Οι Ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στον θαλάσσιο χώρο του Ναυτικού Ομίλου ΚΩ και απέναντι από το Τουρκικό Τουριστικό Θέρετρο Μπόντρουμ.Αλλωστε η απόσταση σε εκείνο το σημείο από τα παράλια της Τουρκίας είναι πολύ μικρή.

Φθάνοντας στην δεύτερη ημέρα των αγώνων και εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση στην έναρξη των Ιστιοδρομιών λόγω της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, δόθηκε σε όλη την αποστολή η ευκαιρία για ένα μικρό διάλλειμα.Ετσι εκμεταλλευόμενοι το εξαιρετικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων της ΚΩ νοικιάσαμε ποδήλατα και απολαύσαμε μια πολύ όμορφη βόλτα μέσα στην πόλη γνωρίζοντας την παλιά και σύγχρονη ιστορία της.

Και την δεύτερη ημέρα οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές με τους αθλητές μας να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζοντας την πολύ καλή παρουσία της πρώτης ημέρας.Την 2η πραγματοποιήθηκαν 3 Ιστιοδρομίες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 7.

Την τελευταία ημέρα οι καιρικές συνθήκες «πρόδωσαν» τους διοργανωτές αφού διεξήχθη μόνο 1 Ιστιοδρομία για τα OPTIMIST,ενώ η 1 Ιστιοδρομία των LASER 4.7 δεν ολοκληρώθηκε λόγω της άπνοιας.

Tα τελικά αποτελέσματα για τους αθλητές μας στην κατηγορία των OPTIMIST[114 συμμετοχές].

  • Ειρήνη Μαθιουδάκη-Χαβάκη[27η]
  • Ιωάννης Μαστορής[30η]
  • Νέαρχος Αυγουστινάτος[33η]
  • Αθηνά Μαρία Αναστασίου[34η]
  • Σωκράτης Αυγουστινάτος[46η]
  • Στυλιανός Μασσάρος[47η].

Στην κατηγορία των LASER 4.7[48 συμμετοχές] οι θέσεις κατάταξης των αθλητών μας ήταν οι εξής:

  • Ελένη Τζανίδη[19η]
  • Αναστασία Τζανίδη[28η].

Αξίζει να πούμε ότι οι αθλήτριες των LASER 4.7 έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη τους εμφάνιση σε Περιφερειακό Πρωτάθλημα και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Η επιστροφή από την ΚΩ έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας με πτήση charter της SKY EXPRESS που είχε οργανωθεί από τον Όμιλο μας και συμμετείχαν οι όμιλοι Ν.Ο.Χ. και Ν.Ο.Γ.Κ..Η επιστροφή του εξοπλισμού ακολούθησε τον θαλλάσιο δρόμο [ΚΩ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ] με την πολύτιμη συνδρομή και βοήθεια από τους προπονητές των ομίλων Ι.Ο.Χ.-Ν.Ο.Χ. και Ν.Ο.Γ.Κ.

Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους Αθλητές και τον Προπονητή της αποστολής για τα πολύ καλά αποτελέσματα τους αλλά περισσότερο για το ήθος και την αγωνιστικότητα που έδειξαν για μια ακόμη φορά κάνοντας μας υπερήφανους.Φυσικά δεν ξεχνάμε όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή και ασφαλή πραγματοποίηση αυτής της αποστολής. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Ναυτικό Όμιλο ΚΩ για την άψογη φιλοξενία που μας προσέφερε αλλα και για την πολύ καλή διοργάνωση των αγώνων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους: