«Κυπελλο Χριστουγεννων»

By IOAN | December 15, 2016

Στα Χανιά ολοκλήρωσαν τις επίσημες εμφανίσεις τους στη χρονιά οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου και τον αγώνα «Κύπελλο Χριστουγέννων». Στους αγώνες που διοργάνωσε ο ΙΟ Χανίων το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου συμμετείχε η αγωνιστική ομάδα του ΙΟΑΝ και ένα μέλος από την προαγωνιστική.

Η αποστολή αποτελούνταν από οκτώ ιστιοπλόους της κατηγορίας Optimist καθώς λόγω συμμετοχής των ιστιοπλόων της κατηγορίας Laser σε μαθητικούς διαγωνισμούς δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα. Όπως πάντα οι γονείς των αθλητών δήλωσαν παρών τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την διάρκεια των αγώνων και την επιστροφή της αποστολής στον Άγιο Νικόλαο και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος «το μεράκι και η αφοσίωση τους όχι μόνο στα παιδιά τους αλλά στο σύνολο των αθλητών αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για τον προπονητή και τα μέλη της κάθε αποστολής».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε για πρώτη φορά μια νέα κατηγορία στην οποία συμμετείχαν αθλητές από τις προαγωνιστικές ομάδες των ομίλων. Οι συμμετοχές ανά κατηγορία σκαφών ήταν οι εξής: 25 Ιστιοπλόοι στην κατηγορία «Αγωνιστική Optimist», 21 Ιστιοπλόοι στην κατηγορία «Προαγωνιστική Optimist» και 11 Ιστιοπλόοι στην κατηγορία Laser από τα σωματεία ΙΟ Χανίων, οι ΝΟ Χανίων, ΙΟ Ηρακλείου, ΝΟ Γαζίου Κρήτης και ΙΟ Αγίου Νικολάου.

Οι Ιστιοπλόοι της αγωνιστικής Optimist και Laser αγωνίστηκαν σε στίβο σχήματος τραπέζιο και η «Προαγωνιστική Optimist» σε Ορτσα – Πρύμα. Οι Ιστιοδρομίες έλαβαν χώρα στο λιμάνι της Σούδας με τις καιρικές συνθήκες να μην βοηθούν τους Ιστιοπλόους την πρώτη ημέρα λόγω άπνοιας και την δεύτερη ημέρα να επικρατούν σχεδόν οι ίδιες συνθήκες δυσκολεύοντας τους Ιστιοπλόους στην κατηγορία «Αγωνιστική Optimist». Συνολικά οι Ιστιοδρομίες ανά κατηγορία ήταν: 4 Ιστιοδρομίες στην κατηγορία «Αγωνιστική Optimist», 6 Ιστιοδρομίες στην κατηγορία «Προαγωνιστική Optimist» και 5 Ιστιοδρομίες στην κατηγορία LASER.

Τα αποτελέσματα για τους Ιστιοπλόους από τον Άγιο Νικόλαο:
* Μαθιουδάκη Χαβάκη-Ειρήνη 1η στην κατηγορία κορίτσια Optimist και 1η στην κατηγορία 11χρονα κορίτσια Optimist,
* Αυγουστινάτος Νέαρχος 11η θέση στην γενική κατάταξη,
* Μασσάρος Στέλιος 12η θέση στην γενική κατάταξη,
* Αναστασίου Αθηνά – Μαρία 13η θέση στην γενική κατάταξη,
* Αυγουστινάτος Σωκράτης 15η θέση στην γενική κατάταξη,
* Μαστορής Γιάννης 20η θέση στην γενική κατάταξη,6
* Μαστορή Άννα 25η θέση στην γενική κατάταξη
* Μαστοράκης Νικήτας 13η θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία «Προαγωνιστική Optimist».
Τα αποτελέσματα του αγώνα ανά κατηγορία ήταν:
* Γενική κατηγορία Laser 4,7: 1. Νίελσεν Ναταλία (ΙΟΧ), 2. Κουμπανάκης Γιάννης (ΝΟΓΚ) 3. Μονιάκης Γιάννης (ΙΟΗ)
* Γενική κατηγορία Optimist: 1. Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ), 2. Κοζωνάκης Νίκος (ΝΟΧ) 3. Αναστάσης Γκαμπριέλ (ΝΟΧ)
* Κατηγορία Optimist Προαγωνιστική: 1. Λογοθέτης Μάνος (ΝΟΧ), 2. Πετυχάκη Ιωάννα (ΝΟΓΚ), 3. Ασουμανάκη Γεωργία-Ανδριάνα (ΙΟΧ)
* Optimist αγόρια: 1. Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ), 2. Κοζωνάκης Νίκος (ΝΟΧ), 3. Αναστάσης Γκαμπριέλ (ΝΟΧ)
* Optimist κορίτσια: 1. Μαθιουδάκη-Χαβάκη Ειρήνη (ΙΟΑΝ), 2. Σκουλούδη Μαρία (ΝΟΓΚ), 3. Βάγιου Ζωή (ΙΟΗ)
* Optimist 11χρονα αγόρια: 1. Κοβατζής Θωμάς (ΝΟΓΚ), 2. Κουκουτσάκης Αλέξανδρος (ΝΟΓΚ), 3. Περυσινάκης Διονύσης (ΝΟΓΚ)
* Optimist 11χρονα κορίτσια: 1. Μαθιουδάκη-Χαβάκη Ειρήνη (ΙΟΑΝ), 2. Σκουλούδη Μαρία (ΝΟΓΚ), 3. Κοζωνάκη Μαρία (ΝΟΧ)