Επιχορηγηση προς τον Ιστιοπλοϊκο ομιλο Αγιου Νικολαου

By IOAN | October 12, 2016

Επιχορήγηση προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του ΙΟΑΝ. «Η επιχορήγηση της ΔΑΕΑΝ για ιστιοπλοϊκούς αγώνες του ΙΟΑΝ αποτελεί διαχρονική πρακτική», είπε ο κ. Μιχ. Φαρσάρης.

Ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ εισηγήθηκε την έγκριση του παραπάνω χρηματικού ποσού, με τον όρο να προβεί σε κατάθεση απολογιστικά, των δράσεων και πρωτοβουλιών που θα λάβει ο ΙΟΑΝ στο πλαίσιο διοργάνωσης και προβολής των ναυταθλητικών διοργανώσεων για τις οποίες ζήτησε οικονομική ενίσχυση, μέσω των οποίων θα αποδεικνύεται στοιχειοθετημένα η προβολή και διαφήμιση του Αγίου Νικολάου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες.

«Είμαστε υπέρ του ναυταθλητισμού, αλλά ως Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία το αντικείμενό μας δεν αφορά ενίσχυση αθλητικών γεγονότων, όπως π.χ. είναι το αντικείμενο του ΠΑΟΔΑΝ. Άρα θα πρέπει ο ΙΟΑΝ να μας παρουσιάσει την προβολή που έκανε στα μέσα ενημέρωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. προκειμένου να δικαιολογηθεί η επιχορήγηση που θα εισπράξουν από τη ΔΑΕΑΝ».

Η επιχορήγηση που ζητά ο ΙΟΑΝ αφορά τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνών της Β΄ (και τελικής) Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της κλάσης J24. Θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Νικόλαο 28, 29, 30 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, ΠΑΟΔΑΝ και ΔΑΕΑΝ και θα τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπως είπε ο πρόεδρος του ΙΟΑΝ Δημήτρης Αλτσιάδης.

Επίσης στον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν και ιστιοπλοϊκοί αγώνες του Παγκρήτιου Διασυλλογικού Αγώνα, για σκάφη «Optimist», «Laser» και «Laser 4,7» και «Laser Radial» στις 12 και 13 Νοεμβρίου με συμμετοχή σκαφών και αθλητών απ’ όλους του ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Κρήτης.